• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over het werkzame middel

Flybusters is een uniek automatisch anti-insecten systeem voor de bestrijding van o.a; vliegen, muggen, wespen en mieren. Het systeem is instelbaar met intervallen tot 30 minuten en doet z’n werk 7 dagen per week, 24 uur per dag.middel is op basis van het zuivere natuurlijke pyrethrum. Daarmee is het onschadelijk voor kinderen, huisdieren en milieu.Ons product bevat de volgende combinatie aan werkzame stoffen.
 
   Natuurlijk Pyrethrum: 1,7%
   Pyperonylbutoxide: 14,1%
 
Pyrethrum
Chrysantemum, waaruit Pyrethrum wordt geëxtraheerd, is een meerjarige plant, met wit-gele bloemen. Het hart van de bloem is geel en rond met witte en afzonderlijke bloemblaadjes. De bloem wordt op een hoogte van circa 1.200 meter tot 3.000 meter geteeld. De planten wordt ongeveer 50-70 cm hoog.
 
 
De plant werden eerder gekweekt aan de Dalmatische kust in  voormalig Joegoslavië (toen ook wel  Dalmatische insecticide bloemen genoemd).
 
Pyrethrum is een natuurlijk botanisch insecticide met een lange geschiedenis. Het is een waardevolle plant met actieve insecticide ingrediënten en die niet giftig is voor de mens en zoogdieren.
 
Zijn insecticide eigenschappen werden al gedocumenteerd vroeg in de negentiende eeuw. Sinds 1885, werd Chrysantemum geplant in Japan en heeft een snelle ontwikkeling gehad. Output van het pyrethrum in Japan speelde eens een belangrijke rol en bereikte een volume van 10.000 ton per jaar vóór de Tweede Wereld Oorlog.
 
Later verminderde de Japanse pyrethrum output geleidelijk aan wegens de onvruchtbare grond en het slechte klimaat. Na 150 jaar, wordt het gebruik vooral geconcentreerd uit het extract uit de bloem die nu voornamelijk wordt geteeld in Kenia, Tanzania, Rwanda en Irian Jaya.
 
Pyrethrum wordt geproduceerd door de extractie van droge pyrethrumbloem en bevat zes insecticide componenten, met BSI naam: Pyrethrin I, Pyrethrin II, Cinerin I, Cinerin II, Jasmolin I en Jasmolin II.
 
Aangezien pyrethrum snel in water en kooldioxide  ontleedt onder zonlicht of in de lucht, wordt het beschouwd als de veiligste natuurlijk insecticide. Het laat daarom geen residu achter en is niet schadelijk voor warmbloedige dieren en mensen.
 
Pyrethrum is een goed werkend middel zonder de dat resistentie bij de insecten optreedt. Het is een contact-insecticide met een snelle werking (‘knock down effect’). Zo kan het spray-product dat met pyrethrum wordt geformuleerd  veilig worden gebruikt om insecten in het huishouden te doden.  Daarnaast kan het effectief zijn in de tuinbouw op allerlei gewassen.